07/01/13 13:14
(http://www.klassa.bg/)

ВКС потвърди присъдите на двама от Катуница

Върховният касационен съд потвърди в понеделник изцяло присъдите на Спас Христов и Георги Йорданов за участието им в безредиците в Катуница.

Klassa.bg припомня, че двамата бяха признати за виновни в това, че на 23 септември миналата година в Катуница са нарушили правилата за движение. Йорданов умишлено е причинил средна телесна повреда на Петър Георгиев, а Христов - на Петър Георгиев, Валентин Костов и Атанас Васев. Съдът осъди Спас Христов на 7 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и лишаване от правото да управлява автомобил за срок от 10 години. За извършеното престъпление подсъдимия Георги Йорданов беше осъден на 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и лишаване от правото да управлява МПС за срок от 9 години. Спас Христов и Георги Йорданов бяха осъдени да заплатят на гражданския ищец Петър Георгиев общо 10 000 лв. за причинени телесни повреди.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване