07/01/13 17:11
(http://www.klassa.bg/)

Данаил Папазов: Не е изключена ликвидация на БДЖ „Товарни превози“

Ако не проработи оздравителния план не е изключена и ликвидация на БДЖ „Товарни превози“, твърди в интервю за Money. Bg министърът на транспорта Данаил Папазов.
В момента преговаряме с няколко потенциални товародатели. Преди два дни на проведената конференция за газопржвждо „Южен поток“ предложихме в бъдеще да разработим план за действие, който да даде цени за услугите, които „Товарни превози“ ще предоставят във връзка с транспортирането на материалите по трасето на газопровода. Проектът „Южен поток" е един много голям потенциален товародател. Второто направление, по което работим, е да качим на вагони по-голямата част от селскостопанската продукция и така да я насочим към портовете на Черно море и Дунав. Третото голямо направление е да върнем някои от старите клиенти на БДЖ „Товарни превози“. Тук обаче имаме проблеми, създадени от ремонтните дейности на НКЖИ, поради които се спират трасета, коментира Папазов.
Според него на този етап няма идею дружеството да се спасява с кредит от Световната банка.
Обмисляме вариант за спасение на БДЖ, в който влизат преговори с кредитни институции, можещи да ни отпуснат средства, защото е ясно, че държавата няма как да покрие загубите на БДЖ, тъй като това е чиста държавна помощ.
Ние ще опитаме с такъв план до Нова година да видим дали той ще сработи и дали дружеството БДЖ „Товарни превози“ ще се спаси или ще се отиде на тотална разпродажба.
Това на практика означава ликвидация на дружеството, но аз съм оптимист и мисля, че мерките, които предприехме ще доведат до видими резултати, коментира министърът на транспорта.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване