07/01/13 08:01
(http://www.klassa.bg/)

Джулай „на кафе” пред парламента

С разнообразни форми на протест ще бъде отбелязан 18-ият ден на гражданско недоволство с искане за оставка на правителството.

За 8:00 часа се предвижда посрещане на юлското утро пред Министерски съвет, където се премества инициативата „На кафе пред парламента”, станала традиционна през миналата седмица.

„Приятели, нека на 1ви юли 2013 г. да посрещнем заедно Джулая. Да се насладим на слънчевия изгрев пред Министерския съвет, в 8:00 часа, да изпием по едно кафе за здравето на любимите ни министри, които ще заседават в този час, а и за да ни върви добре седмицата. После ще се разходим и до Съдебната палата, за да пожелаем като едни възпитани хора „добро утро" на господин Цацаров и на неговите бъдещи клиенти. Очакваме ви!” пишат организаторите във Фейсбук групата.

За 18:30 часа довечера пък е планиран Национален протест #lastДАНСwithme – продължение на мирните вечерни шествия, започнали на 14 юни след назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС и продължили като антиправителствени демонстрации, въпреки последвалото му оттегляне.

„Управляващите не спират най-демонстративно да ни подценяват (били сме малко, били сме лумпени и т.н.). Нека в понеделник (01.07.2013г.) да организираме един огромен протест - #lastДАНСwithme, на който да дойдат възможно най-много хора, подкрепящи протестите и искащи промяна. Нека поне веднъж се съберем ...стотин хиляди и да покажем каква сила е ОБЩЕСТВОТО и най-после да се приключи с безочието на властта,” призовават организаторите.

Демонстрации се организират и в редица други градове в България, очаква се включване и на българи от много градове в чужбина.






















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване