07/01/13 09:52
(http://www.klassa.bg/)

Дрейк е с 12 номинации за наградите BET

В театър "Нокиа" в Лос Анджелис днес ще се състои церемонията за връчването на наградите BET (Black Entertainment Television). Водещ на шоуто ще бъде комикът Крис Тъкър.

Наградите BET са учредени през 2001 г. Те се присъждат за изключителни постижения на афроамерикански актьори, изпълнители и спортисти.

Номинациите бяха оповестени на 15 май 2013 г. на пресконференция в Лос Анджелис от Кендрик Ламар и Тамар Бракстън. С най-много - 12, е канадският рапър Дрейк. Пет от номинациите му - самостоятелно или в сътрудничество с други изпълнители, са в топ категорията за видео на годината.

Сред номинираните в нея са също Джъстин Тимбърлейк, Риана, Кание Уест, Мигел и хип-хоп дуото Макълмор и Райън Луис. С по осем номинации за наградите BET в музикалните категории са рапърите Кендрик Ламар и Ту Чейнс.

Крис Браун, който ще пее на церемонията за връчването на отличията, ще се състезава с Ъшър, Бруно Марс, Мигел и Джъстин Тимбърлейк за приза за най-добър ритъм енд блус/поп изпълнител.

В съответната категория при дамите са номинирани Бионсе, Риана, Алиша Кийс, Тамар Бракстън и Ел Варнър. Ритъм енд блус певецът Чарли Уилсън ще бъде почетен с приз за цялостно творчество.

Бременната с второ дете Холи Бери ще се съревновава за приза за най-добра актриса с Анджела Басет, Тараджи П. Хенсън, Гейбриъл Юниън и Кери Уошингтън. Носителят на отличието за най-добър актьор ще бъде избран измежду Джейми Фокс, Дон Чийдъл, Самюъл Л. Джаксън, Дензъл Уошингтън и рапъра Комън.


















БТА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване