07/01/13 07:28
(http://www.klassa.bg/)

Нов лекарски протест заради назначение в Специализираната онкоболница

Лекарите и сестрите от Специализирана болница по онкология в София отново излизат на протест. Те се обявиха против решението на здравното министерство да включи в Съвета на директорите на болницата бивша директорка на лечебното заведение.

Преди 5 години пациенти поискаха оставката на доц. Петранка Троянова, заради решението й клиниката по химиотерапия да се превърне в отделение за вътрешни болести.

По-късно след сигнал от пациентска организация започна прокурорска проверка. При нея бяха открити нарушения при изпълнението на закона за обществените поръчки, но обвинение не бе повдигнато.

Новият здравен министър определи решението си да върне доц. Троянова като премислен ход. По думите на д-р Таня Андеева отново има сигнали за нарушения в болницата и затова днес започва проверка в болницата.

В отворено писмо до медиите настоящият директорът доц. Здравка Валерянова заявява, че през последните три години болницата не е имала пресрочени задължения, а натрупаните от началото на годината са заради недофинансирането на интензивните грижи.




















btvnews.bg








Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване