07/01/13 16:20
(http://www.hsnovini.com/)

Откриха плувното лято в Димитровград

Старт на плувното лято в Димитровград даде кметът Иво Димов. С това той откри и ремонтирания с над 200 000 лв. общински басейн „Химик” на спортен комплекс „Раковски”.  Градоначалникът припомни че ремонт на басейна не е правен от построяването му през 1952 година.  На плувния комплекс е изградена пречиствателна инсталация. Монтирани са 1 000 кв. м. плочки, ремонтирани са съблекалните и душовете, изградена е чешма.

В курса по плуване, който е част от традиционното плувно лято са се записали за участие близо 20 деца. Предстои да бъдат сформирани групи за начинаещи и за напреднали, сподели  ръководителят на групите Емил Яворов.

Заниманията ще се безплатни за децата и учениците. Те ще се провеждат  всеки ден от 10 ч., с продължителност час и половина. Входът на басейна е безплатен за деца до 7- годишна възраст. От 7 до 18 години заплащат по 1 лв., а над 18 години – 3 лв.

От Български червен кръст демонстрираха водно спасяване. Те посъветваха младите плувци да спазват правилата при къпане. Напредналите пък показаха различни стилове на плуване. За доброто настроение на открития плаж се погрижиха танцьорите от Street dist.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров


.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване