07/01/13 05:19
(http://www.klassa.bg/)

Хеликоптер каца аварийно в нюйоркска река

Хеликоптер се приводни в река Хъдсън в Ню Йорк. Изплашените пътници - четирима шведи - и пилотът не са пострадали.
Хеликоптерът излетял за туристическа обиколка над централната част на града, но заради проблем с двигателя трябвало да се приводни в река Хъдсън.
Двама възрастни и двама младежи потеглили от хеликоптерната площадка в района на Уолстрийт около обяд в неделя. Дванадесет минути по-късно, пилотът разбрал, че има проблем с двигателя, разказа заместник-директорът на местната противопожарна служба на пресконференция.
"Той /пилотът на хеликоптерът, бел. ред./ преценил, че най-добрата възможност е да кацне аварийно върху водите на река Хъдсън, западно от Манхатън, което и направил в района на 79-та улица. Хеликоптерът е паднал върху водата без щети за пътниците и пилота, които бързо са били спасени от близките лодки.
"Пилотът е свършил чудесна работа, при положение, че е бил без работещ двигател" казаха от спасителните служби. Започнало е разследване на инцидента, съобщи АФП.
Преди четири години пилотът на Еърбъс A-320 Чесли Саленбърг спаси 150 души като приводни благополучно самолета в същата река. Тогава бяха отказали двигателите му заради сблъсък с ято птици.

























АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване