07/06/13 10:35
(http://offnews.bg)

135 души са задържани от полицията от началото на протестите

Протестът: ден 22 Снимка: Сергей Антонов

От началото на протестните действия (14 юни – “фаталният” петък, когато парламентът гласува назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС) до 5 юли 135 души са били задържани в полицейските управления, съобщи МВР.

Най-голяма е групата на задържаните без лични документи – 101 души. За нарушението са им съставени актове. Общо 17 провокатори е изолирала полицията, те са носили забранени предмети като боксове, вериги и ножове. Срещу тях са образувани преписки по закона за манифестациите, които са изпратени в Столична община за разрешаване.

Двама от задържаните са осъдени за дребно хулиганство. Единият е глобен с 200 лв., а другият е признат за виновен и делото е прекратено.

На друг задържан е съставен акт за дребно хулиганство, което той оспорва в съда. 

Образувани са 11 бързи производства по Наказателния кодекс: 6 за хулиганство, 1 за притежание на опасни средства, 2 за притежание на наркотични вещества и 2 – за унищожаване и увреждане на имущество. Единайсетимата обвинени са с мерки за неотклонение “задържане под стража” за 72 ч.

МВР изказа благодарност на гражданите, че запазват мирния характер на протеста.

Статията "135 души са задържани от полицията от началото на протестите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване