07/06/13 21:40
(http://www.klassa.bg/)

Джери Брукхаймър получи звезда на холивудската Алея на славата

Американският продуцент Джери Брукхаймър, работил върху "Топ гън" и "Карибски пирати", получи 2501-та звезда на холивудската Алея на славата. На церемонията присъстваха Джони Деп, Том Круз, Джон Войт.

Джони Деп, изпълнил ролята на капитан Джак Спароу в "Карибски пирати" и главната роля в "Самотният рейджър", който също е продуциран от Джери Брукхаймър, го нарече "легенда".

"Мечтата на живота ми се оформи, когато бях дете в Мичиган и още си е същата: да правя филми - каза продуцентът. - Това беше дълго и вълнуващо пътешествие - от улиците на Детройт до тротоарите на Холивуд, докато получа тази звезда, отбелязваща приноса ми в индустриятта, която толкова обичам."

Звездата на Джери Брукхаймър е пред кино "Ел Капитан", собственост на "Дисни", които разпространяват всичките му по-нови филми, и срещу "Долби тиътър", където се провежда церемонията за наградите "Оскар".

Джери Брукхаймър е продуцирал също "Американско жиголо", "Флашданс", "Ченгето от Бевърли хилс", "Армагедон", "Пърл Харбър". Макар и филмите му да не са му донесли награда "Оскар", те са много касови. Приходите от тях са около 16 милиарда долара.



















БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване