07/06/13 09:16
(http://www.klassa.bg/)

Модерният Робин Худ - милиардер даде бонуса си на служителите

Руският милиардер Олег Дерипаска се е отказал от бонуса си за 2012 г. и ще използва парите, за да купи акции за подчинените си, информира “Би Би Си”.

От компанията за алуминий Rusal съобщават, че сумата от 3 млн. долара ще се използва като награда за служителите под формата на акции на фирмата. Дерипаска, чието състояние се оценява на 8,5 млрд. долара, е главен изпълнителен директор на Rusal от 2009 г.

Програмата за възнаграждаване на служителите чрез акции е еднократна, но, ако е успешна, ще има нови, още по-щедри начини за стимулиране на екипите. Броят на акциите, които ще бъдат дадени на служителите, представлява 0,05% от всички ценни книжа на Rusal.

Бонусите ще отидат най-вече при тези хора, които работят във фабриките. Общо 72 000 души са заети в един от най-големите производители на алуминий в света.

През 2008 г. Дерипаска беше на първа страница на вестниците заради съмнения, че се опитва да подкупи евродепутати. Имаше слухове, че милиардерът е има нещо общо с предложението на еврокомисаря по търговия да се намалят тарифите за внос на алуминий от 6% на 3% през 2004 г. Европейската комисия тогава опроверга тези твърдения.
















“Би Би Си”


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване