07/07/13 13:24
(http://www.klassa.bg/)

Samsung става конкурент на Apple и в стрийм телевизията

Samsung навлиза на пазара за поточна (стрийм) телевизия, където ще конкурира услугата Apple TV, съобщава технологичният портал technews.bg. Корейският гигант потвърди появилите си информации, че купува стартъпа Boxee, който предлага услуги в перспективния сегмент.
Срещу 30 милиона долара Samsung ще придобие не само компанията Boxee, но и нейните талантливи служители, отбелязва Уол Стрийт Джърнъл. „Това ще ни помогне да подобрим потребителския интерфейс на свързаните [към интернет] устройства”, коментира представител на компанията.
Първоначално Boxee разработваше софтуер с отворен код за различни медийни устройства, но по-късно се посвети на телевизионните приставки.
Особен интерес за Samsung представляват облачната услуга Boxee Cloud DVR, както и фирменият потребителски интерфейс на Boxee.
И в момента Samsung разполага с няколко устройства от рода на Boxee. Предполага се, че основният мотив на компанията да извърши подобна сделка е възможността да придобие талантите на Boxee. Ползвайки техния ресурс, Samsung би могла да създаде продукти, които са по-добри от Apple TV.
Boxee вече съобщи, че от 10 юли ще прекрати поддръжката на облачната функция Cloud DVR. Това едва ли ще зарадва настоящите потребители на Boxee TV, на които остава само един уикенд да гледат любимите си програми.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване