07/07/13 07:17
(http://www.klassa.bg/)

САЩ не са свързани с никоя политическа сила в Египет

Съединените щати „не са свързани” с никоя политическа партия или движение в Египет, след свалянето на ислямския лидер Мохамед Мурси, каза президентът Барак Обама.
Обама, който обсъди с членове на Съвета за национална сигурност ситуацията в Египет, „осъди продължаващото насилие в Египет и изрази загриженост от продължаващото политическо разделение”, гласи изявление на Белия дом, цитирано от АФП.
Държавният глава „повтори, че Съединените щати не са свързани, и не подкрепят, никоя конкретна египетска политическа партия или движение”.
„САЩ категорично отхвърлят неверните твърдения, пропагандирани от някои в Египет, че ние работим с определени политически партии или движения, за да диктуваме как преходът на Египет трябва да протече. Ние оставаме ангажирани пред египетския народ и техният стремеж към демокрация, икономически възможности и достойнство. Но бъдещият път на Египет може да бъде определен само от египетския народ”, се казва в изявлението.






















АФП





















Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване