07/07/13 07:12
(http://www.klassa.bg/)

Тони Блеър: Египетската армия нямаше друга алтернатива

Тони Блеър заявява, че египетската армия не е имала друга възможност, освен да свали президента Мурси, имайки предвид силата на противопоставянето по улиците. Военните са били изправени, пише Блеър за “Обзървър”, пред простичкия избор да се намесят или да допуснат хаос.
Коментарът на бившия британски премиер идва в момент, когато Египет е изправен пред продължителен граждански конфликт, след свалянето на Мурси от власт, дошъл на поста с 51% от вота на първите демократични президентски избори в страната, проведени миналата година.
Като представител на Близкоизточната четворка (САЩ, Русия, ЕС и ООН), намесата на Блеър ще бъде приета като провокация сред мюсюлманското население в региона, смятащо драматичните събития от изминалата седмица за непростим преврат.
Изявлението бележи и поразителното развитие в мисленето на Блеър, който сега приема, че в някои от по-отчаяните региони на света демокрацията не е задължително да доведе до вида правителства, които могат да бъдат защитавани в лицето на непреодолими народни протести.
„Ние трябва да се ангажираме с новата де факто власт и да помогнем новото правителство да направи нужните промени, особено в икономиката, така че да помогнат на хората”, заявява Блеър.

















“Обзървър”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване