07/08/13 16:07
(http://www.klassa.bg/)

Автомагистрала „Тракия" ще бъде открита на 15 юли все пак

Автомагистрала „Тракия" ще бъде открита на 15 юли. Това стана ясно след инспекцията на последния лот на АМ Тракия. Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Лазар Лазаров и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева пристигнаха на място за инспекция. Лазаров заяви, че качеството на конструкцията е добро, остават довършителни работи по ландшафт оформлението. „Всичко, свързано с пътната конструкция, с експлоатацията на магистралата – като материали, като качество на строително – монтажните работи е приключило, с необходимите документи и сертификати, които доказват това”, посочи Лазаров. Както е известно през миналата седмица се появиха съмнения, че пусковият срок ще бъде спазен.
Лазаро заяви, че при строителството на последния лот е имало много трудни моменти, но най-големият е бил свързан с лошите атмосферни условия през зимата и с финансовит проблеми на изпълнителя. „Щастлив съм, че той успя да реши проблема и да завърши в срок магистралата. След като министърът е доволен и аз съм доволен. Днес видяхме подписан документ за приемане от страна на възложителя. С министъра минахме по трасето и се уверихме, че работата е свршена. Министър Терзиева заяви, че аутобанът има акт 15 и последният участък ще бъде отворен на 15 юли. Предстои пътна полиция да обходи трасето. Терзиева беше категорична, че за откриването ще покани абсолютно всички министри и министър-председатели, които са участвали в строителството на магистрала „Тракия”. Тя посочи, че ще помоли събота и неделя работата да продължи, за да може в понеделник аутобанът да бъде пуснат. Утре комисия започва работа по издаване на акт 16.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване