07/08/13 06:19
(http://www.klassa.bg/)

Анди Мъри: Още не мога да повярвам

Анди Мъри вероятно продължава да не вярва, че е успял да спечели "Уимбълдън" за радост на милиони британци, които 77 години чакаха успех на свой сънародник.

В страхотен дуел шотландецът показа железни нерви и на два пъти обърна Новак Джокович, печелейки финала с 6:4, 7:5, 6:4 във второто си появяване на Централния корт за решителната битка. През миналата година той бе надигран от Роджър Федерер.

"Това беше невероятно тежък мач, имаше много тежки геймове и просто съм щастлив, че успях да спечеля", бяха първите думи на стъписания Мъри.

"Новак е правил толкова много обрати от губеща позиция и почти стори същото днес. Просто успях да се измъкна и да спечеля. Последната точка дори нямам представа как я спечелих - не знам колко удара направихме, не знам какво стана. Просто съм радостен.

"Толкова пъти съм играл срещу Ноле и, когато сложим край на кариерите си, той ще остане в историята като един от най-големите бойци.

"Разбирам колко много всички искаха да видят британски шампион тук на Уимбълдън. Надявам се, че всички се наслаждавате на това, защото дадох всичко от себе си. Не мога да повярвам, че го направих. Последният гейм беше толкова тежък - най-трудните точки, които съм играл в живота си.

"Тази титла е за Иван Лендъл. Той направи всичко, за да спечеля! Надявам се, че се радва", сподели още щастливият шампион.



















iNews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване