07/08/13 21:36
(http://e-vestnik.bg/)

Във Варна суверенът избра Пламен Горанов

Грамадата във Варна расте
Грамадата от камъни и цветя, която варненци трупат на мястото, където се самозапали Пламен Горанов расте. Снимка: Impact Press Group

Куп политици, и политически дейци и агитатори, се втурнаха по телевизора и по интернет, да ни интерпретират вота във Варна, обвинявайки избирателя, че бил гласувал така.

Цитирам агитатори с червени очила и пристрастия, казват на варненци – “смъртта на Пламен Горанов за това ли беше? За да изберете пак на власт ГЕРБ?”

ГЕРБ пък викаше – “смъртта на Пламен Горанов за това ли беше? За да гласувате за комунисти (на първия тур)?”

Малките партии викат - “за това ли умря Пламен, за да не изберете нашата алтернатива?”

Всичко това прави варненци виновни, за нещо за което те не само че не са. Но те всъщност имат правилно, коректно и консистентно поведение. Просто политиците обичат да обвиняват някой друг за своите проблеми, и този път се пада да обвиняват суверена.

Редно е да припомним за какво протестира преди Варна и в частност Пламен Горанов. Пламен не протестира срещу ГЕРБ, нито срещу БСП, той протестира срещу ТИМ. Как всички политици успяват някак си да заобиколят този факт, и той сякаш изчезна? Всяка партия крещи да си присвои Пламен, но не и неговият протест?

Варна протестира срещу дългогодишното нагло управление, на ред партии, с подкрепата на ТИМ, чиято олицетвореност бе Кирил Йорданов. Защото партиите се сменяха – СДС, ДПС, БСП, ГЕРБ, общинските съвети също, но Кирил Йорданов бе постоянно там, заедно с ТИМ, и той просто олицетворяваше статуквото.

Как смеят БСП да казват, че Йорданов е на ГЕРБ, и да прикриват колко години той бе подкрепен от тях?

Как смеят ГЕРБ да казват, че Йорданов е комунист, и да прикриват колко години той бе подкрепен от тях?

Как смеят ДПС, СДС и други местни партии да правят това?

Как смеят да твърдят че всички други са статуквото, а те не са?

И на този фон, как смеят да си присвояват Пламен Горанов, но да си мълчат за неговият протест?

Как смеят да обвиняват суверена за този резултат?

Суверенът реши да не гласува за избора който му беше даден. Избирателната активност бе рекордно ниска, и това казва много повече, от това което смеят да прочетат политиците. А именно – ВИЕ ВСИЧКИ СТЕ СТАТУКВОТО. Такъв му беше изборът, така гласува. При това правилно и консистентно. Суверенът избра Пламен, той не избра БСП, ГЕРБ, СДС или който и да е.

Изправен пред колосалният избор на статуквото на втори тур, какво избра суверенът? Колосалният сблъсък на купения вот горе-долу се неутрализира между двамата участници, така че виждаме отново същото – суверен, който не иска да избере и двамата.

Всеки не политически пристрастен, който е участвал с не купен вот на тези избори във Варна, не е искал да гласува и за двамата. Изборът, който е направил не е бил положителен, а защото е бил оправдан вътрешно като ПО-МАЛКОТО ЗЛО.

Редно е всеки политик да си зададе въпроса, защо той е олицетворение на злото. И защо такъв е бил изборът на по-малкото зло, вместо да обвинява суверена за решението му.

Ако погледнете, ще видите че поведението на избирателите е било консистентно. Те не искат “задкулисие”. Поведението на политиците, дори на тези избори, а и преди, с подкрепата към Йорданов, е било също консистентно – те са предлагали задкулисие.

Е, не ви е суверенът виновен, драги политици.

От страницата на Делян Делчев. Заглавието е на редакцията

Публикувана на 07/08/13 21:36 http://e-vestnik.bg/18066/vav-varna-suverenat-izbra-plamen-goranov/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване