07/08/13 12:35
(http://www.klassa.bg/)

Деца предадоха на Hyundai урок по изпитания на качеството

Хай Уайкомб, Великобритания, 8 юли 2013 г. Игрите придобиха сериозно измерение тази седмица, след като възпитаници на детска градина и училище от британското графство Бъкингамшър показаха на автомобилопроизводителя Hyundai какво означава да проведеш изпитания на качеството. Децата се превърнаха в „следващото поколение изпитатели“, подлагайки модела i30 комби на тест за издръжливост, за да оценят адекватността му като семеен автомобил.
Представителите на автомобилната марка във Великобритания избраха 25 деца на възраст между 4 и 10 години, които да проверят дали автомобилът е в състояние да издържи на предизвикателствата на ежедневния семеен живот. Това е поредната серия от необичайни тестове, провеждани от Hyundai, след като през миналата година марката подложи на подобно изпитание хечбек варианта на i30.
В отговор на твърденията на клиенти, че техните „маймунчета“ са в състояние да въздействат на автомобила не по-щадящо от стадо павиани, Hyundai реши да провери това на практика. Създаден специално за семейства с деца, i30 е изработен с изключително здрави материали, лесно почистващи се пластмаси и специална стомана за купето.
Изпитателният автомобил беше паркиран на детска площадка и предоставен на осем пъти повече деца, отколкото има в едно средно британско семейство. Малчуганите на възраст 4-5 години подложиха колата на всички неприятни изпълнения, от които родителите обикновено се опасяват, понякога напълно основателно – подскачане по седалките (с подготвени специално за целта кални гумени ботуши), безразборно натискане на копчета и бутони, отваряне на нишите за съхранение, непрестанно пускане и вдигане на стъклата, хвърляне на закуски, размазване на банани в тапицерията и разливане на портокалов сок върху тапицерията.
Инспектирани бяха и джаджите на колата – децата си правеха муцунки пред камерата за обратно виждане и се обаждаха на учителките по вградената в автомобила система Bluetoooth.
Малките изпитатели не пренебрегнаха и екстериора. Те провериха качеството на боята, като хвърляха магнити и размазваха кал по всички панели, използваха предния капак като пързалка и удряха вратите с палки за барабан. За щастие издръжливата боя защити автомобила от надраскване.
Шест часа по-късно почистеният Hyundai i30 комби беше изкаран от детската площадка напълно невредим и практически неиздраскан.
По-големи деца, специално подбрани сред онези, които проявяват интерес към предметите, свързани с наука и технологии, влязоха в ролята на инспектори по качеството и направиха оценка на теста, навлизайки в основите на изпитанията в автомобилната индустрия.
В знак на благодарност за помощта Hyundai предостави ново оборудване на училището и детската градина, чиито възпитаници използва за теста си.
Видеозапис на изпитанията на i30 комби можете да видите на:
http://www.youtube.com/watch?v=huxrfOiO_PE (кратка версия)
http://www.youtube.com/watc
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване