07/08/13 13:40
(http://www.klassa.bg/)

ДСБ тръгва на разговори със СДС за Реформаторския блок

ДСБ поздрави новоизбрания лидер на СДС Божидар Лукарски. На пресконференция в понеделник председателят на ДСБ Радан Кънев заяви, че веднага ще потърсят разговори с Лукарски във връзка с новосформирания Реформаторски блок. „Много ми харесаха думите му, че СДС е сериозна самостоятелна демократична партия. Казаното от него за разграничаване от ГЕРБ съвпада с това, за което говорим и ние, заяви Радан Кънев.

В тази връзка лидерът на тъмносините обвини Бойко Борисов в лъжа. Припомняме, лидерът на ГЕРБ заяви, че новият блок в дясно се финансира от Цветан Василев и негови приближени. Казаното от Бойко Борисов е лъжа, категоричен е Кънев. Той обясни, че финансирането на партиите е публично и прозрачно и много лесно може да бъде проверено.
В случая няма финансиране от Цветан Василев или свързани с него лица, отсече Кънев.

Ако Борисов иска да каже, че има незаконно финансиране на ДСБ, да излезе и да го каже, за да предприемем действия по съответния ред. Ако не може да каже такова нещо, да го опровергае и да се извини, призова още Кънев.

Отцепниците от ГЕРБ, които ще правят партия не представляват интерес за ДСБ и техните избиратели. От ДСБ засега се въздържат да говорят за предизборни коалиции – дори във формата, обявен като Реформаторски блок. Радан Кънев обясни, че евентуално коалиране ще стане ясно, когато стане ясна датата на следващите избори.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване