07/08/13 07:40
(http://www.klassa.bg/)

Идеи за пътни блокади извън София след "окупацията" на "Цариградско шосе"

Хилядите участници в антиправителствените протести в София имат намерения да организират блокади на пътища извън София след вчерашната безпрецедентна „окупация” на столичното „Цариградско шосе” от „Орлов мост” до хотел „Плиска”.

В 24-ия ден на недоволство протестите за пръв път блокираха основната артерия на София за часове, като колоната стигна чак до Окръжна болница.

Хиляди излязоха отново, за да поискат оставката на кабинета. Този път традиционното шествие по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до партийните централи беше заместено с блокада на „Цариградско шосе”. Идеята на протестиращите беше да докажат, че официалната статистика за броя им е занижена.

Според полицията са били 3000 души. Краят на колоната, блокирала и двете платна на булеварда, погледната от горе, не се виждаше.

Под звуците на свирки и тъпани и с викове оставка протестиращите стигнаха до „Плиска” и Окръжна болница. После се върнаха обратно на „Орлов мост”, където блокадата продължи.

По време на шествието един от протестиращите загуби детето си - пет годишната Тони. Другите протестиращи я намериха и й помогнаха да открие баща си.

По рано през деня на протеста за пръв път се стигна и до напрежение между протестиращите.
Десетина души с плакати срещу президента предизвикаха гнева на останалите протестиращи, които ги изгониха с викове „провокатори". Полицията обаче ги раздели и до сблъсъци не се стигна.

След това протестът продължи по обичайния си ред. Вечерта завърши на „Орлов мост”, където протестиращите обсъждаха бъдещите си планове. Сред тях са пътни блокади извън София.


















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване