07/08/13 17:29
(http://www.hsnovini.com/)

Касоразбивачите на Обредния дом в пандиза за 2 г. и 11 месеца общо

Обирджиите в арсеста за общо 2 г. и 11 месеца

Обирджиите в арсеста за общо 2 г. и 11 месеца

Наказание от 2 години “лишаване от свобода” получи 36-годишният руснак Генадий Пушкарски, който на 17- ти срещу 18 февруари тази година опита да открадне две метални каси от Обредния дом в Хасково с около 4 200 лева заедно със съучастника си 32-годишният Румен Атанасов, на който Хасковски районен съд постанови 11 месеца „лишаване от свобода” .

Руснакът ще трябва да изтърпи наказанието си в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален “строг” режим, а Атанасов в затвор или затворническо общежитие от открит тип при първоначален “общ” режим.
Наказанията, които постанови Районен съд – Хасково, са на база споразумение постигнато с прокуратурата.
Припомняме, че двамата обирджии бяха задържани след няколкомесечна оперативна работа на криминалистите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОД на МВР – Хасково, при опит да оберат две метални каси с 4200 лв. в Обредния дом в Хасково на 17 срещу 18 февруари.

С маски на главите и чорапи на обувките , както и латексови ръкавици обирджиите разбили патрона на входната врата с лост и отвертка. Те счупили охранителните камери и датчиците на полицейския СОД преди да проникнат в помещението. Тогава обаче изненадващо се натъкнали на полицейските служители.
В хода на оперативно-издирвателните действия, под контрола на Районната прокуратура в Хасково, криминалистите са установили и предишни техни касоразбивания, станали през изминалата година. Задържаните двама хасковлии са извършили в съучастие обирите на касите на БЧК, от Четвърти стопански двор, на таксиметрова фирма, от сграда в източна индустриална зона и от домове в Хасково и Димитровград.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване