07/08/13 21:13
(http://e-vestnik.bg/)

Нов, добър ГЕРБ 2.0 или защо охладнях към протестите

Невена Гюрова. Снимка: лична страница

Питат ме приятели и познати защо продължавам да пиша против ГЕРБ и да се гавря с тях. Други приятели и познати ме питат защо съм против позицията на Плевнелиев. Трети ме питат защо съм охладняла към протестите.

А причината и за трите е една и съща. Защото се боя, че зад трите стои един и същи политически проект - нова дясна партия, която да обере десните “останки” плюс “нов, добър ГЕРБ 2.0″. Която наричам десен олигархичен проект.

Разбира се, не вярвам в глупостите за кръг “Капитал”, “Типинг пойнт” и прочие дъра-бъра. Но виждам логиката на интересите и връзките на влиятелните групи и личности. А това не ми харесва, защото насоката не съвпада, а минира новия десен проект.

Този нов автентичен десен проект не съвпада с реформаторския блок. Реформаторският блок не е идентичен с новата десница, защото в него не всички са десни - например Зелените, но в него има дясно ядро. И срещу това дясно ядро е насочен десният олигархичен проект.

Ей затова не приемам и Плевнелиев, и ГЕРБ, и отцепниците от ГЕРБ.

От страницата на Невена Гюрова

Публикувана на 07/08/13 21:13 http://e-vestnik.bg/18057/zashto-ohladnyah-kam-protestite/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване