07/08/13 15:41
(http://www.hsnovini.com/)

Пращат Лилянова на съд за укривателство на убийство

Анастас Симеонов

Анастас Симеонов

Приятелката на  подсъдимият 45- годишният  Анастас Симеонов- Ваня Лилянова, който бе задържан за убийството на приятеля си Георги Георгиев по прякор Джоко, ще застане пред съда за лично укривателство. Тя спомогнала на обвиняемият  да избегне наказателно преследване.

Припомняме, че на 1 януари в ранните часове на деня бе убит Джоко. Неговото тяло бе намерено  в землищата на  селата Маджари и Пчелари на 3 – ти същия месец.Въз основа на тогава направената аутопсия стана ясно, че той е бил умъртвен на друго място, преди да бъде захвърлен в дере под моста на пътя между двете селища.   В нощта преди убийството Симеонов бил поканил жертвата в дома си на пл.  „Свобода” да пийнат. Тогава обаче алкохолният запой прераснал в свада. След разгорещилият се скандал  обвиняемият ударил неколкократно Джоко с твърд предмет по главата.  Няколко часа по-късно на сутринта приятелката на Симеонов  открива мъртвия Джоко на дивана.

Подсъдимият обаче категорично й  забранява да извика полиция и уговаря 60- годишният Величко Петров да им помогне да изхвърлят трупа с мотива, че Джоко в починал от препиване.  След извършване на престъпното деяние те се опитват да унищожат уликите. На съдебният процес на 7 януари защитата изтъкна, че е напълно възможно смъртта да е настъпила вследствие на някакво силно лекарство и версията на подсъдимият бе, че Лилянова е сложила хапче в питието на жертвата. Тогава Анастас Симеонов заяви, че тя неведнъж е използвала  този трик, за да упоява мъже и след това да ги обира.
Срещу Лилянова ще бъде повдигнато обвинение по чл. 294, ал. 1 от Наказателния кодекс. Тя била спомогнала за укриване на трупа, в почистването на апартамента, където е бил убит Джоко, както и изгарянето дрехите и други вещи в Книжовник. Ако бъде призната за виновна Лилянова ще получи 5 години лишаване от свобода. Петров пък, който също е спомогнал  при изхвърлянето на трупа на жертвата, ще бъде основен свидетел по делото.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина Янева

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване