07/08/13 16:09
(http://www.hsnovini.com/)

РЗИ: Няма регистрирани случаи на морбили в областта

д-р Снежана Иванова, началник на дирекция “Надзор на заразните болести”

От май тази година до сега три области в страната София, Нова Загора и Разград отчитат случаи на заболели от морбили. Огнищата обаче нямат епидемична връзка помежду си. От здравното министерство предприеха мерки срещу ограничаване на заболяването. Нито един случай на коварната болест не е регистриран в Хасковско, отчетоха от Регионалната здравна инспекция.

Бум на морбили е имало последно през 2010 година когато в страната са регистрирани 24 000 случая  От коварната болест тогава са починали 24 деца в страната, отчетоха от здравната инспекция.”Заболяването е изключително тежко. Протича с множество усложнения. За съжаление в България има отново регистрирани случаи, а това показва наличие на прослойка, която не е имунизирана и е податлива на заболяването”, сподели директорът на дирекция “Надзор на заразните болести” към РЗИ-Хасково д-р Снежана Иванова.

От здравната инспекция съветват родителите на деца на 13 месеца, на година и един месец и 12-годишните, които подлежат на имунизация да го сторят, защото това е най-ефикасния начин да се предпазят  от коварното заболяване.

За област Хасково през юни са регистрирани общо 281 случая на заразни и паразитни болести, отчете д-р Снежана Иванова. 79 са случаите на ентероколити.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване