07/08/13 07:26
(http://www.klassa.bg/)

След Истанбул, масови протести се проведоха и в Измир и Ескишехир – този път полицията не се намеси

След като полицията не разреши на протестиращи да навлязат на площад „Таксим” в Истанбул и ги атакува с водни оръдия и сълзотворен газ на 6 юни, масовите протести в Турция продължиха в градовете Измир и Ескишехир на 7 юни, като този път полицията не се намеси, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. В Ескишехир група от около 500 души се събра на булеварда пред университета. Протестиращите издигнаха огромен транспарант с надпис „Това е само началото, борбата продължава” и дефилираха до булевард „Порсук”. Там направиха изявления за медиите и се разотидоха.
В Измир адресът на протестният митинг беше район „Алсанджак”. Групата демонстранти се организира чрез социалните медии и дефилира до булевард „Жертвите от Кипър”. Там се разпръсна без никакви инциденти или намеса на полицията. Демонстрантите обаче се разбраха да се съберат отново днес пред сградата на Съдебната палата, където трябва да бъдат докарани задържаните от полицията „активни участници в социалните медии” по време на масовите протести в Турция, посочи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.


















Си Ен Ен Тюрк


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване