07/08/13 11:34
(http://www.klassa.bg/)

Тази година туризмът ще генерира 3,2 млрд. лева приходи

"Туризмът е свързан с всички отрасли на родната индустрия. Очакваме тази година постъпления от 3,2 милиарда лева. България има уникална възможност да има целогодишен туризъм. Нека си свършим нашата работа. Нашата индустрия си заслужава да има министерство. Всеки 8-ми лев в България се генерира от туризма и затова трябва да поставим въпроса дали ще има институционална рамка. Затова е необходимо незабавно назначаване на ресорен зам.-министър. Това заяви в понеделник пред bTV Бранимир Ботев, председател на Асоциацията на производителите и търговците на спиртни напитки. "Поискахме в срок от 6 месеца да се направи нормативната рамка, изграждане с помощта на индустрията стратегия за 10 години, каза Ботев. "В момента всичко е на автопилот", каза на свой ред Станимир Станков от Национална асоциация по СПА и уелнес туризъм. Той поиска незабавното преместване на Агенцията по туризма от Пловдив в София и подчерта, че недомисленото решение е било взето от предишния финансов министър: "Решението за преместването на администрацията беше взето от вицепремиера Симеон Дянков".
Към исканията на бранша за ресорно министерство се присъедини и изпълнителният директор на курортен комплекс "Албена" Красимир Станев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване