07/08/13 13:54
(http://www.klassa.bg/)

Тримата славянски тенори се прибраха от голямо турне

От голямо европейско турне се завърна популярният тенор Любомир Дяковски. "При мен това е начин на живот и творчество, като вече 40 години вървя по едни и същи пътеки в Европа", сподели Дяковски. Той разказа, че през последните 20 дни, заедно с триото "Тримата славянски тенори", в което освен него участват Константин Янков и Григорий Палишчук, са изнесли три концерта в Германия, три в Австрия и пет в Швейцария под акомпанимента на Росица Дяковска - пиано. С изключение на една, изявите ни бяха акустични - в катедрали, а програмите ни бяха подготвени така, че да бъдат интересни на всяка от публиките в различните страни, посочи Любомир Дяковски. Наред с традиционните руски романси, Тримата славянски тенори са изпълнили италиански и испански произведения, а за първи път Дяковски, Янков и Палишчук са направили представяне на оперетното изкуство. Тези творби всеки от тенорите е пял на различен език - Константин Янков на български, Григорий Палишчук на руски, а Любомир Дяковски на немски.
Още отсега музикантите са получили покана за участие и през следващата година. Проектът определено набира скорост, като няма смисъл да говоря за качествата на колегите, тъй като и вие самите сте имали възможност да им се насладите при гостуванията в Плевен, обърна се към представителите на медиите Дяковски. Той припомни, че Тримата славянски тенори са заедно вече 15 години, а в нашия град се изявяват по различни поводи от 6-7 години. "През тази година не успяхме да реализираме превърналия се в традиционен концерт на 23 май, тъй като имахме ангажимент във връзка с чествания на Кирил и Методий в Чехия по повод 1150 години от моравската им мисия. Там присъстваха църковни глави от всички православни църкви, а нашата бе представена от Ловчанския митрополит Гавриил", сподели тенорът. Той изрази надежда, че все пак тримата ще успеят да изнесат концерт на площада в Плевен през септември. На този етап, обаче, все още не сме доуточнили финансовите параметри с ръководството на Община Плевен, но се надявам, че въпреки всичко концерт ще има, каза още той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване