07/11/13 20:37
(http://www.hsnovini.com/)

Сериозен напредък в Окръжен съд – Хасково

Оценка „Сериозен напредък ” получи Окръжен съд – Хасково по проекта „Правосъдието близо до хората: 2- ра фаза” .

Гражданското наблюдение продължило три месеца в осем съдилища на окръжно и районно ниво в Южна България. То включвало проучване на работата по определени направления на окръжните съдилища в Стара Загора и Хасково и районните в двата гореспоменати града, както и в Димитровград, Свиленград, Кърджали и Чирпан.

 Докладът е положителен с добри резултати за Районния и Окръжния съд в Хасково. Няма констатирани съществени нарушения, стана ясно на срещата днес.

В процеса на наблюдението през 3 – те месеци доброволците наблюдавали 170 съдебни дела и присъствали на 178 заседания. Местните координатори проследили пряко и 12 процедури по използването на програмата за случайно разпределение на съдебни дела.

Окръжен съд – Хасково получи оценка „Сериозен напредък „ относно наблюдение на етичното поведение и конфликт на интереси на магистратите.

На председателя на Окръжен съд – Хасково – Миглена Тянкова бе връчена грамота от председателя на УС Георги Милков на брифинга. Тя оцени доклада като абсолютно обективен.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване