07/13/13 08:34
(http://offnews.bg)

Йордан Цонев от ДПС: Преди май месец няма да подаваме оставка

Йордан Цонев. Снимка БГНЕС.

“Правителството и парламентът са с „ограничен времеви хоризонт”, но преди май месец няма да има оставка, защото има много неща, които трябва да се свършат.”

Това каза в ефира на ТВ7, Йордан Цонев, зам.-председател на парламентарната група на ДПС и председател на парламентарната бюджетна комисия.

„Работата на този парламент и кабинет е ограничена във времето по обективни причини. Но най-ниският времеви хоризонт за това правителство и парламент е май месец. Преди май няма да подадем оставка”, каза Цонев.

Според него изборите са важни за демокрацията, но парламента трябва да свърши своята работа.

Депутатът настоя ГЕРБ да осигурява кворума в залата, като отрече “Атака” да крепи мнозинството.

По повод планираната актуализация на бюджета Йордан Цонев коментира, че той е лошо направен и затова трябва да бъде ремонтиран. „Всяко нещо което се повреди се поправя, същото важи и заради бюджета. Този бюджет е бюджет на полугодието. Причините са две – той беше направи с оглед на изборите. И тук трябва да бъда честен – и предишните правителства така правеха. Всички бюджети в години на избори са лоши. Втората е, че те просто не могат. Колегите от ГЕРБ така и не се научиха да правят бюджет”, обясни депутатът.

По думите му проблемите в бюджета са два. Единият е много лошо прогнозираната макрорамка, неверен растеж и „много неверна прогноза за приходите”. Вторият е, че няма буфери.

 

Статията "Йордан Цонев от ДПС: Преди май месец няма да подаваме оставка" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване