07/13/13 07:28
(http://offnews.bg)

Турският парламент обяви военните преврати за законни

Турския меджлис

Депутатите в турския Меджлис приеха промени в закона за въоръжените сили, които дават право на армията да извършва правно обоснован военен преврат.

Новите промени в Член 35 от  Устава за вътрешната служба в турската армия предизвика най-продължителните дебати в турския парламент. Заседанието в Меджлиса продължи до полунощ именно заради новата поправка, съобщава турската телевизия NTV.

Партията на националистическото движение (ПНД) се обяви против промените с принципния аргумент, че въобще не може да има правна легитимност за какъвто и да е преврат, а привържениците на промените в Устава за вътрешна служба в турската армия всъщност защитават легитимността на осъществяваните в страната преврати.

Основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) подкрепи промените с основната мотивировка, че тези промени е трябвало да бъдат приети отдавна, за да не се дава възможност за извършване на военни преврати.

Статията "Турският парламент обяви военните преврати за законни" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване