07/17/13 16:36
(http://www.hsnovini.com/)

39 горски пожара пламнаха през 2012-та

 

За предходната 2012-та 39 са горските пожари в региона

За предходната 2012-та 39 са горските пожари в региона

100 декара широколистна гора са изгорели при пожар между харманлийските села Браница и Богомил. Огънят пламнал около 13:30 часа. Силният вятър бързо го разнесъл.  39 са пожарите, възникнали в горите за изминалата 2012 – та година. Това съобщиха от Областна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

За предходната 2012-та 39 са горските пожари в региона. Тогава били унищожени  около 338 дка иглолистна гора, 11 600 широколистна  и 327  смесена.
Превантивната дейност по опазването на горите стартира още през март, когато Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” съвместно с Горските стопанства на територията на областта  започват изготвянето на планове по пожарно обезопасяване на горите.
Сред най-честите причини за горските пожари са непредпазливата  или умишлена дейност на човека като изхвърляне на неизгасени клечки кибрит и цигари, също така и природните явления.

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина Янева



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване