07/17/13 10:12
(http://www.hsnovini.com/)

Хванаха тютюн за наргиле на Капитан Андреево

снимка: Митница Свиленград

Опит за контрабанда на ароматизиран тютюн за наргиле предотвратиха при съвместна акция митничари на Митнически пункт Капитан Андреево и служители на правоохранителните органи. При проверка на лек автомобил “Мерцедес С 320” с българска регистрация, идващ от Турция, между личния багаж на шофьора и пътника са намерени пакети с ароматизиран тютюн за наргиле. При огледа се установява, че общото количество е 353 кг. На шофьора на автомобила, 40-годишния С.А. от Пазарджик, е съставен акт по Закона за митниците за опит да се пренесе стока, за която се дължи акциз, през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

През последните 20 дни на МП Капитан Андреево това е втори опит на голямо количество нелегален внос на тютюн за наргиле.
По случая е образувано досъдебно производство. Митническата стойност на контрабандната стока е 88 250 лева, а стойността на неплатения акциз възлиза на 53 656 лева.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване