07/26/13 16:25
(http://www.hsnovini.com/)

ВСС отстрани окръжния прокурор на Хасково от длъжност

Висшият съдебен съвет е отстранил временно от длъжност окръжния  прокурор Иван Ванчев. Той коментира за телевизия “Рекординг”, че не е запознат със Заповедта.
Предложението дошло от главния прокурор Сотир Цацаров. То било прието с гласове на  20 членове на Висшия съдебен съвет. 1 бил „против”, а трима „въздържал се” .

Срещу Ванчев е започнало досъдебно производство заради това, че е купил и осигурил диплома за висше образование на свой близък. Според Цацаров имало достатъчно доказателства за това.
Срещу хасковския окръжен прокурор Софийска градска прокуратура е образувала дело за изнудване през 2011 г.  Година по-късно, обаче то било прекратено. Производството било възобновено, когато се установило, че Ванчев е осигурил фалшивата диплома за образование.

Името  му бе замесено и като един от участниците в  СРС -тата с разговори между магистрати, за които от Висшия Съдебен съвет откриха данни, че са нарушили етичния кодекс. Другите двама участници бяха прокурора от Апелативния съд в Бургас  Емил Христов и Камен Ситнилски.

Преди около седмица като апелативен прокурор на Бургас бе отстранен и Христов.  Днес Иван Ванчев коментира, че не е запознат  с мотивите за временното си отстраняване и заяви, че ще има повече яснота в понеделник.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина Янева

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване