08/25/13 09:16
(http://e-vestnik.bg/)

Лидия Йорданова и НЦИОМ лъжеха безобразно, бясно обслужваха ГЕРБ

Явор Дачков

В “Неделя 150″ - писък в защита на Лидия Йорданова и НЦИОМ. Основният мотив на гласовете в защита са, че социологическата мафия остава без конкуренция на пазара.

Лидия Йорданова и нейния център лъжеха безобразно и манипулираха общественото мнение години наред, без никой да им потърси отговорност, въпреки, че го правеха с държавни пари.

Никога няма да забравя изборите през 2001 г. Йорданова и проф. Фотев, чиято принадлежност на доносник на 6-о управление на ДС бе огласена преди години, лъгаха до последно Иван Костов и зрителите на БНТ, че ОДС получават 30% от гласовете и едва ли не се изравняват с НДСВ. Към 17 ч. следобед Фотев излезе и каза, че си залага професионалния авторитет за това, че СДС печелят изборите, а Лидия Йорданова му подакваше.

В годините след това Лидия се слагаше на всички силни на деня и лъжеше по не по-малко безобразен начин от Мира Янова.

Вече съм описвал случая, когато й пратих есемес от името на Румен Петков Blagodarya za podkrepata и нейния отговор - blagodarya che ni vyarvate. Повод за тази шега бе тяхно експресно изследване, което направиха в деня след разстрела на Иван Тодоров-Доктора и което показваше, че доверието в полицията расте. На фона на нестихващите показни поръчкови и най-вече неразкрити убийства в продължение на години.

В последните четири години Лидия Йорданова бясно обслужваше ГЕРБ, а нейните изследвания подкрепяха лъжата на Мира Янова, че Борисов бие БСП с около 10 % на изборите през май тази година. Да не говорим за непрекъснатите изследвания, които подкрепяха безобразията на правителството.

Сега и тя продължава да дава виртуална тежест на протестите като се опитва да подкрепя лъжата на Боряна Димитрова, че 70-80 % от населението подкрепят протестиращите.
Ами защо не са на улицата като ги подкрепят? И защо никой от тези социолози не казва, че протестиращите са около 1 % - 1.5 % от населението на София?

Сега Лидия се опитва да се изкара политическа жертва на БСП, защото казвала истината за протестите. Всъщност тя говори тезата на протестиращите. Да не говорим за липсата на нито едно задълбочено изследване за процесите на разпад, които текат в българското общество. Вместо това Лидия и останалата проституция показваха колко любими са на народа най-големите мошеници сред политиците, набиваше в главите на избирателите определени имена и внушения за безалтернативност и играеше на дребни политически интриги.

Надявам се НЦИОМ да бъде закрит, защото източниците за манипулации и лъжи, при това с държавни пари, ще намалеят с един.
Малка стъпка в правилната посока.

Коментарът е статус на Явор Дачков в личната му страница във Фейсбук

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване