09/17/13 06:56
(http://offnews.bg)

Фидосова: Пълни глупости са, че дипломата ми е фалшива

Искра Фидосова Снимка: БГНЕС

Пълни глупости са, че дипломата ми е фалшива. Да проверят в СУ “Свети Климент Охридски”.

Така ексдепутатът от ГЕРБ Искра Фидосова коментира случая с дипломата ѝ на юрист.

Миналата седмица стана ясно, че Министерството на правосъдието започна проверка във връзка с информация за липсващи документи за проведен през 1998 година изпит за нотариуси. От министерството обявиха, че е изчезнала папката с документите на Искра Фидосова.  Юристи от Монтана подадоха жалба до Софийска районна прокуратура преди две години, че Фидосова е станала нотариус незаконно, а дипломата ѝ за юрист е фалшива. Със случая се заема и прокуратурата. 

Фидосова се включи по телефона в сутрешния блок на bTV. Бившата депутатка от ГЕРБ обяви, че е взела свидетелството си за нотариус през 1998 година, когато вече е имала 2-годишен стаж. ”Дипломата ми съм я получила през 1996 г. Изненадана съм от липсващите документи. Готова съм да предоставя копия от всичките ми документи на Министерството на правосъдието”, каза още по телефона Фидосова.

Преди извънредното ѝ включване по телефона в студиото на bTV вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова коментира: “Има сигнал за липсата на правоспособност като нотариус срещу Искра Фидосова. Ние започнахме проверка веднага. Създадена е специална комисия, която проверява сигнала, но е най-добре лично Фидосова да разсее съмненията”.

Статията "Фидосова: Пълни глупости са, че дипломата ми е фалшива" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване