10/06/13 18:43
(http://www.hsnovini.com/)

Доброволка се върна от Непал, учила бъдещи монаси на английски

Доброволката Гергана Дамянова се върна от столицата на Непал  Катманду, където бе 2 месеца по проект. Тя преподавала английски на деца в манастир и помагала в сиропиталище.

21 -годишната студентка по туризъм разказа, че най- много се впечатлила от искреността и духовността на хората. “Дори да нямат големи възможности, ще опитат да помогнат и на непознат”, обяснява Гергана. “Всеки ден за тях е празник и го отбелязват семейно и канят гости”, допълва тя.

Най - разпространени вероизповедания са индуизма и будизма

Най – разпространени вероизповедания са индуизма и будизма

За Европа повечето говорели с възхищение, тъй като заради ниския си стандарт малко от тях си позволявали да излязат  извън родината.

Доброволката, преди да напусне азиатската страна, си е направила Менди, което представлява рисуване по тялото с къна и е сватбен ритуал. По време на церемонията краката и ръцете на булката се украсявали така.

Хасковлийката е убедена, че някой ден ще се върне в азиатската страна, която е привлякла, освен с народопсихологията и културата си, а и с природните си забележителности. Гергана имала чувството, че можела да докосне облаците, докато била в Катманду, който е разположен в полите на голямата планинска верига Хималаите на повече от 1350 метра надморска височина.

Това не е първата дестинация, която е посетила при обмените, в които участвала.  До момента Гергана е била Полша, Турция, Англия и други.

Тя учи във ВИНС трета година туризъм и смята да продължи да пътува и да опознава различни култури.

 

 

Репортаж гледайте новините на телевизия „Рекординг”

 

Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване