10/07/13 13:31
(http://noresharski.com/)

Неудобните въпроси и градът

По улиците на София изникват все повече въпроси.
Надписи с неудобни въпроси не спират да се появяват в центъра на столицата. Въпросите „Кой предложи Пеевски?„, „Кой е Цветан Василев?„, „Коя е Ирена Кръстева?„, „Кои са ТИМ?“ и други могат да бъдат видяни на тротоари, улици и боклуджийски кофи.

На специалната facebook страница „Кой?”, с призив „Нека обсипем България с неудобни въпроси„, могат да се изтеглят и шаблоните за надписите или дизайни на профилни снимки за социалната мрежа, чрез които всеки може да се включи и да зададе неудобните въпроси.

От фейсбук страницата анонимните „художници” призовават „да не се рисува по стени, а предимно по кофи за боклук, ел. табла, тротоари, шосета.” Те призовават гражданите да не спират да задават неудобни въпроси, отговорите на които неминуемо „водят до КУКЛОВОДИТЕ – т.нар. мафия и олигархия, от която всички искаме да се отървем!

Тази акция е породното доказателство, че гражданите не се предават лесно и държат да получат отговори на въпросите, които предизвикаха редица обществени дебати за медийната и политическа зависимост. Чрез този алтернативен протест, но и не само, протестите не стихват, а преминават в нов етап до получаване на конкретните отговори и постигане крайните цели на простеста – #оставка.

Снимки на някои от надписите могат да бъдат изтеглени ТУК.

The post Неудобните въпроси и градът appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване