10/07/13 14:27
(http://noresharski.com/)

Протестиращи сигнализираха в парламента за поведението на Десислав Чуколов от „Атака“

Десет граждани внесоха днес сигнал до председателя на парламента Михаил Миков и до Комисията по вероизповедания и парламентарна етика сигнал във връзка с поведението на депутата от ПП „Атака“ Десислав Чуколов в петък, 4 октомври 2013г. Ето и пълния текст на сигнала:

До Председателя на НС

г-н Михаил Миков

Копие: Председател

на Комисията по вероизповеданията и парламентарна етика

Уважаеми г-н Председател,

В петък, 4 октомври, ние долуподписаните граждани, бяхме свидетели на недопустимо поведение и жестове, уронващи престижа на българския парламент, от страна на депутата от ПП „Атака“ Десислав Чуколов. При влизане и излизане от парламента в същия ден, въпросният депутат направи серия от неприлични жестове с тяло и ръце (включително и със среден пръст, преминавайки с депутатска лимузина край гражданите). След публикуването на снимка, която доказва неговото деяние, депутат Чуколов започна да отрича този жест, въпреки наличието на няколко десетки свидетели. Той отрече своето действие многократно, включително и в интервю по БНТ (неделя, 6 октомври, „Денят започва в неделя“ - линк).

Смятаме за недопустимо както подобно нагло и безцеремонно поведение, така и още по-скандалното отричане на очевидните факти при наличието на многобройни свидетели. Никакъв имунитет и политическа протекция не могат да бъдат оправдание за подобно поведение. Призоваваме за разследване на целия случай от парламента – както на жестовете, така и на отричането на истината впоследствие.

Ние, долуподписаните граждани, сме готови да свидетелстваме пред парламентарната етична комисия за този инцидент. Призоваваме да бъдат извикани за показания и присъстващите над 20 полицаи от Охранителна полиция и Специализираните полицейски сили към СДВР, ръководени в този ден от главен инспектор Семков, началник на СПС-СДВР. Смятаме, че при наличието на много охранителни камери около НС разкриването на истината за този случай е въпрос само на добро желание.

Г-н Председател,

Вярваме, че гласът на гражданите и на истината все още имат значение в политическия и парламентарния живот. Предлагаме Ви нашето съдействие в разкриването на този неприятен иницидент. Нека да възстановим заедно авторитета на тази висша законодателна институция. Призоваваме Ви да останете в историята като достоен председател, а не като политик, който е жертвал достойнството на парламента в името на политическия интерес.

С уважение,

Виктор Стоянов Стоянов, София

Георги Пламенов Илиев, София

Гергана Николова Гергова, София

Десислава Филипова Николова, София

Емил Джауад Джасим, София

Жана Иванова Иванова, София

Магдалина Иванова Генова, София

Михаил Георгиев Самарджиев, София

Николай Георгиев Стайков, София

Цветозар Красимиров Вълков, София

Юлия Добринова Узунова, София

The post Протестиращи сигнализираха в парламента за поведението на Десислав Чуколов от „Атака“ appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване