10/08/13 07:07
(http://www.hsnovini.com/)

Етнографи се запознаха с историческото и археологическото богатство на Хасковския край

18 младежи от Школата по етнография и история при Младежки център – Хасково имаха възможност да получат знания и умения  за събиране, оценяване, съхраняване и популяризиране на богатото ни историческо, археологическо и етнографско.

Това стана възможно благодарение на проведения тренинг в хотелски комплекс „Дружба“ край Хасково, на тема: „Археологически, исторически и етнографски изследвания и експедиции – същност и методи“, който се проведе на 5 и 6 октомври 2013 г.. Тази особено нужна и полезна за младите родолюбци инициатива е поредната дейност по проекта  „Корените дават крила“ на Хасковския Младежки център. Проектът е финансиран от Програма „Младежта в действие“ и е особено богат на дейности, свързани с опознаване и съхраняване на историческото, археологическо и етнографско богатство на Хасковския край.

Обучител на младите хора бе Валентин Димитров – Директор на Регионален исторически музей – Хасково.Той подробно запозна младежите със същността и особеностите на изследванията и с методите, които те да използват в проучвателската си работа. Проведената беседа и разнообразните интерактивни методи направиха сложната материя достъпна за младежите. Особено ги впечатли различната и интересна форма за групова работа – „Младежко кафе“, където те в неформална обстановка даваха идеи за решаване на важни въпроси, като: „Как да съхраним нашето историческо наследство?“ и други.

Получените знания по време на тренинга ще бъдат от огромна полза при предстоящата четиридневна експедиция на младежите в селищата на Хасковския регион, която ще се осъществи в края на месец октомври.

 

 

 

 

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване