10/08/13 17:49
(http://www.hsnovini.com/)

КНСБ и “Напоителни системи” на протест

Василка Иванова – председател на РКС на КНСБ

Василка Иванова – председател на РКС на КНСБ

С 50 % е намалял броя на служителите от държавното предприятие „Напоителни системи” в Хасково за последните три години. Днес работещите в структурите в страната излязоха на протест пред Министерството на земеделието и храните, който започна в 11 часа. Представители на хасковската структура, както и браншовите организации към КНСБ  и “Подкрепа”, се включиха в митинга пред ведомството.

Част от исканията на синдикалните организации към „Напоителни системи” са да им бъдат изплатени дължимите в размер на 16 млн. лева средства, които са за извършените дейности за предпазване от вредното въздействие на водите и разходите за охраната на язовирите, които са публична-държавна собственост, коментира председателят на РКС на КНСБ Василка Иванова.

От КНСБ настояват при приемане на Закона за държавния бюджет да бъдат предвидени 13 млн. лева за дейността по защита от вредното въздействие на водите.

През последните години в държавното предприятие са наложени много структурни промени. Към момента служителите от Хасково се водят към клон Горна Тунджа- Стара Загора. Техният брой също значително намалял като от 80 останали 35. Последните възнаграждения, които са били изплатени, са за месец юли.

Освен забавянето на заплатите, съоръженията са амортизирани, а и липсва каквато и да е модернизация, уточняват синдикатите.

 

 

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина Янева

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване