10/08/13 08:56
(http://www.klassa.bg/)

Работещите в "Напоителни системи" излизат на протест

Синдикатите в "Напоителни системи" организират стачка днес пред министерството на земеделието и храните в София с искане за редовно плащане на заплатите на служителите.

Протестнят митинг ще мине под надслов "Бъдещето на Напоителни системи".

Основното искане на митинга е гарантиране и ритмично изплащане на заплатите на работниците и служителите в системата до края на 2013 г. и яснота за бъдещето на дружеството, съобщават синдикатите.

Синдикалните организации към "Напоителни системи" ЕАД от КНСБ и КТ "Подкрепа" ще настояват за пореден път Министерство на земеделието и храните да изплати на "Напоителни системи" ЕАД дължимите от 2011, 2012 и 2013 г. средства в размер на над 16 млн. лева за извършените дейности по обектите за предпазване от вредното въздействие на водите, разходите за охраната на язовирите – публична-държавна собственост и поетите, от "Напоителни системи" ЕАД задължения на "Хидромелиорации – Севлиево" ЕАД.

Друго тяхно искане е яснота за състоянието и бъдещето на дружеството в политиките на министерството, за да не се допусне фалит на "Напоителни системи" ЕАД.

Освен това се настоява в закона за държавния бюджет за 2014 г. да се осигурят средства за дейността по защита от вредното въздействие на водите в размер на 13 млн. лева.

Освен това вчера стана ясно, че изпълнителният директор на дружеството Стайко Ганчев и членовете на борда - Георги Харизанов и Радослав Чейгарски, бяха задържани за 72 часа.

Разследването установило, че тримата са взели решение за бракуване на 100 хил. тона скрап от черни и цветни метали, които били части от съоръжения за напояване на земеделски земи на територията на цялата страна.

Продажбата трябвало да стане на Софийската стокова борса при най-високата предложена цена. След това решение обаче, според прокуратурата, изпълнителният директор съзнателно сключил договор за поръчка с борсов посредник.

Така били продадени тонове метали за скрап на много по-ниски от пазарните цени, информират от Нова телевизия.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване