10/08/13 22:12
(http://www.klassa.bg/)

„Сдружение Азбукари“

На 09.10.2013 /сряда/ „Сдружение Азбукари“ поставя началото на 5-дневна поредица от спортни и забавни занимания. Нашата организация е партньор на инициативата MOVE WEEK 2013, посветена на Европейската седмица на физическата активност. Всеки ден на Голямата поляна в Южния парк, от 09 октомври до 13 октомври, от 11 до 15 часа, екипът на „Сдружение Азбукари“ организира за малките деца и техните родители разнообразни физически занимания. Участие могат да вземат и хора със специални образователни потребности. Програмата на „Сдружение Азбукари“ през петте дни е:
09.10.13  г.  Щафетни игри за деца, бягане, хвърляне на топка в кош, скачане.
10.10.13 г. Игри на шах, с участието на деца и младежи със зрителни пробелми и техни връстници
11.10.13 г.  Игри на мини-тенис. Треньор ще показва на децата и младежите как се играе мини -тенис и ще обясни ползите от редовните спортни занимания
12.10.13 г.  Игри без играчки. На децата и младежите ще бъдат показани игрите, с които са се забавлявали техните родители, когато са били малки.
13.10.13 г.  Игра на петанк. Една от любите игри на „Сдружение Азбукари“, в която специалисти ще запознават децата с правилата на популярната френска игра и ще организират мини – турнир с награди.
По време на 5-дневните инициативи „Сдружение Азбукари“ ще популяризира Националната кампания за социална адаптация „Вярвам в теб“. Каузата сега е изграждането на комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специални нужди в град Велико Търново. Всеки, който припознава инициативите на  Азбукарите, може да окаже подкрепа с участие в заниманията в спортната седмица или да изпрати дарителски sms с текст ДМС 123 на номер 17 777. Подкрепа може да бъде оказана и чрез банковата сметка - IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.
Каним представители на медиите, които са партньори на Кампанията „Вьярвам в теб!“, да се включат заедно с нас в Европейската седмица на физическата активност и спорта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване