10/09/13 07:55
(http://www.hsnovini.com/)

Делегация от Ивайловград на гости в побратимения Лонго

Кметът Диана Овчарова и председателят на Комитета по побратимяване на Лонго Раймон Филипиак

Кметът на община Ивайловград Диана Овчарова бе специален гост по повод празника на побратимения френски град Лонго. Част от делегацията бяха и секретарят на общината Николай Панайотов и директорът на Дирекция „Общинска собственост, проекти и социални дейности” Кръстю Делииванов.

За официален празник на град Лонго е избран деня на железничарите, заради особеното значение на железницата за френския град.

Гостите от Ивайловград се включиха  в празничните чествания с презентация на историята на българските железници. Освен това те разказаха на домакините за града си като съпоставиха снимки от преди 100 години и днес. Ивайловградската делегация представи още гранично контролно-пропускателния пункт Ивайловград и неговото икономическо и културно влияние върху града и общината. Пред френските домакини беше представена и най-известната туристическа дестинаця в Ивайловград- антична вила „Армира”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване