10/09/13 16:35
(http://www.hsnovini.com/)

Искат да затворят пътя между Хасково и Димитровград заради ремонта на новата магистрала

За 6-месечен период да бъде затворен главния път Хасково-Димитровград заради строителството на магистрала”Марица” е поискало сдружението-изпълнител на проекта, в писмо до сектор „Пътна полиция” -Хасково. Кметът на Димитровград Иво Димов днес изрази отрицателното становище на общината за реорганизация на пътния участък.

В община Димитровград е депозирано писмо от сектор „Петна полиция” -Хасково, с което търсят становището на общината да бъде затворен пътят Хасково-Димитровград заради изграждането на автомагистралата. “Това е безумие. Категорично възразявам върху всякакви  опити или планове за затваряне на този път. Той е изключително натоварен. Знаете, колко хора пътуват за работа в направление Хасково-Димитровград и обратно. Реорганизацията ще се отрази и на бизнеса”, коментира кметът Иво Димов.

Иво Димов, кмет на община Димитровград

Според него, ако отсечката между Димитровград и Хасково бъде затворена, това ще удължи пътя в едната посока с 25,6 км., ако се минава през село Добрич. Реорганизацията ще доведе до редица проблеми.

“Ще настъпи пълен транспортен хаос. Още повече, че идва зима. Обходният път през Добрич, който се предлага ще бъде разбит от тежката техника. В момента на пътя към с. Каснаково текът строително-ремонтни дейности по проект, свързан с Извора на нимфите. Там също е невъзможно минаването на тежка техника”, сподели градоначалникът.

Общината не е получила официално писмо с искането на строителя на магистрала “Марица”, сподели кметът. Не е ясно къде точно се иска затваряне на отсечката, а също и аргументите на фирмата-изпълнител. Кметът изрази съмнение дали фирмата ще се вмести в срока от половин година. В петък на работна среща с ресорния министър, градоначалникът ще постави въпросът с затварянето на пътя, като поиска съдействие. От сектор „Пътна полиция” -Хасково коментираха за „Рекординг”, че са изпратили становище до Агенция пътна инфраструктура с забележки за временната организация на пътя. От АПИ все още не са върнали отговор.

Гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване