10/09/13 16:43
(http://www.hsnovini.com/)

Продават “Българско сирене”

 

Хасковската мандра, “Българско сирене” АД, от която изчезнаха близо 35 тона сирене и кашкавал от Държавния резерв, е обявена на търг от частния съдебен изпълнител Калинка Араклиева. Това бе публикувано в сайта на камарата на частните съдебни изпълнители. Активите на предприятието са обявени за продажба с начална цена от почти  4, 7 млн. лв.  с ДДС.

Според обявлението се пуска на търг и имота, в която се помещава предприятието, с площ от 13 000 кв. м. Заедно със сградите се продава и оборудването от 1996 -та до 2008-ма. Освен това и автомобилите на дружеството. Публичната продан е обявена в срок от 1 месец от 7 октомври.

Припомняме, че компанията “Българско сирене” се занимава с производство на сирене кашкавал, масло и други млечни продукти. Преди 9 дни от мандрата на “Българско сирене” изчезнаха от Държавния резерв близо 25 тона сирене и 10 тона кашкавал. Липсата бе установена след като бяха предприети незабавни действия за извършване на оглед от полицейските служители и Районна прокуратура. По случая бе образувано досъдебно производство за длъжностно присвояване. Предприети бяха и мерки за недопускане на незаконно изнасяне на останалите на съхранение в дружеството млечни продукти. Предприятието има договор с Държавния резерв от 2008 г. Три години по-късно е подписан анекс.

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина Янева

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване