10/09/13 13:12
(http://offnews.bg)

Сидеров ще проучва Борисов за Мишо Бирата

Бойко Борисов и Волен Сидеров в парламента.

Парламентарната комисия за конфликт на интереси, оглавявана от лидера на “Атака” Волен Сидеров ще проучва бившия премиер Бойко Борисов и бившия шеф на Агенция “Митници” Ваньо Танов по случа Мишо Бирата.

Комисията трябваше днес да разгледа този сигнал, но го отложи за следващото заседание. Сигналът е анонимен.

“По този случай имаше голям медиен шум, но нямаше никакви действия на институциите. Аз не зная прокуратурата да е водила някакво досъдебно производство и затова този сигнал ще бъде разгледан.

Ние не сме разследващ орган, ще поискаме информация от институциите”, уточни Сидеров.

Анонимният сигнал съдържал описание на случая и в него се настоява за проверка дали всъщност не става въпрос за корупция под формата на политически чадър над Михаил Михов – Мишо Бирата.

Михов, който беше собственик на пивоварната “Леденика”, стана известен в началото на 2011 година, когато бяха разпространени флашки с три разговора – два между тогавашния премиер Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов и един между Танов и бившия му заместник Антоний Странджев.

В единия от разговорите Борисов настояваше митничари да се изтеглят от пивоварната на бизнесмена, защото “обещал, че няма да го пипа”.

В края на март 2011 г. Мишо Бирата беше открит мъртъв в хотел в Правец. Не се намериха доказателства за насилствена смърт.

През юни тази година Волен Сидеров обяви в телевизионни интервю, че бизнесменът е убит, като в него е инжектирана отрова, която да симулира инфаркт.

Парламентарната комисия няма да се занимава със смъртта на Мишо Бирата, обяви днес Сидеров.

Статията "Сидеров ще проучва Борисов за Мишо Бирата" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване