10/10/13 12:01
(http://www.klassa.bg/)

Борисов не поиска да излезе и да каже кой е Б.Б.

 "Всеки ден си играем с разни процедурни хватки в НС, което е абсурдно. Не знам дали очакваме да дойдат българските граждани и да постъпят така, както постъпиха феновете на Левски срещу треньора на Левски и по този начин да си тръгнем от НС".

Това заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев, с което шокира журналистите, които очакваха не него и колегите му, а Борисов и Цветанов.

В Народното събрание днес Бойко Борисов не пожела да излезе пред медиите и да каже кой е Б.Б., предаде парламентарният репортер на БГНЕС.

Главчев продължи: "Но смятам, че един човек с достойнство да не го позволи… най-нормално е при тази абсурдна ситуация, парламентът да спре да функционира".

Г-н Главчев, вие сте сериозен човек, а ние всички тук сме новинари и искаме да чуем отговори на актуални въпроси - ако обичате, извикайте г-н Борисов да направи това, обърна се репортер на БГНЕС към зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ.

Кой е Б.Б., кой е Ц.Ц.- не ни занимавайте с "претоплени манджи, моля ви извикайте Б.Б.", запитахме зам.-председателя на ГЕРБ. Въпреки опитите да върнем вниманието на основната тема, депутатите на ГЕРБ предпочетоха да говорят за "несправедливи назначения" сега и отпреди 9 години.

Грубо и без да спазва особено етичните норми един от ПР-те на ПГ на ГЕРБ Никола Николов по време на питането към депутатите нахокваше репортера на БГНЕС защо задава такива въпроси. Пита няколко пъти дали репортерът знае кой е Б.Б., за да задава въпроса по този начин - получи отговор, че това е само предположение и затова искаме Борисов да излезе и да каже ясно той ли е или не. Николов продължи да си изпуска нервите и препоръча на колеги, ако не им е интересно да напуснат брифинга и че никой не ги задържа. Подобни съвети от БГНЕС вече сме получавали от самия лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

За 4 години съдебната система остана изцяло независима, а те (управляващите - бел.ред.) за 4 месеца успяха да я подчинят, защото излиза със странни решения. Този извод направи депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов. Той и колегите му занимаваха медиите с назначения, за които ходатайствали от ДПС сега и през 2004 година, когато според Михов е управлявала Тройната коалиция. Поправен за грешката си той отговори: "Не знам". Депутатите от ГЕРБ Главчев, Радев и Тилева се впуснаха в излагане на конкретни случаи, стигнаха до псевдоними на агенти на ДС и до Хохегер. Медиите изразиха недоумение от характера и изложените подробности в различни сфери на политическия живот.

На въпрос на медия защо Бойко Борисов е напуснал днес залата, Главчев отговори: "Попитайте него". Според него депутатите от ГЕРБ нямали правомощия за извикат Филип Златанов в НС. Скандалният председател на Комисията за конфликт на интереси, който си подаде оставката и заради чието отсъствие точката за гласуване на оставката му бе отложена за утре.

Междувременно от ГЕРБ внасят още един вот на недоверие срещу правителството. По неофициална информация той ще е заради регионалната политика. /БГНЕС

София / България

http://news.bgnes.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване