10/10/13 08:57
(http://www.klassa.bg/)

Неонацисти искали да убият екс-канцлера Шрьодер

Немската неонацистка групировка планирала покушение срещу бившия канцлер на Германия Герхард Шрьодер.

Доказателства за готвеното покушение бяха открити при обиск в дом, използван до 2011 г. от членове на групировката "Националсоциалстически ъндърграунд" в Цвикау. Сред намерените материали е и фотоколаж от 2002 г., на който Шрьодер е изобразен зад решетки и жълта звезда на гърдите. Такава звезда са били длъжни да носят евреите в Германия при управлението на Хитлер. Върху колажа имало надпис на английски език, гласящ "Ти си следващият".

Съдебното разследване е стигнало до извода, че с течение на времето неонацистите се отказали да убиват Шрьодер, който бе канцлер на Германия в периода 1998-2005 г., и фокусирали вниманието си върху други обекти, предимно имигранти в Германия. До 2011 г. бандата успява да убие 9 имигранти, както и една полицайка. Над 10 банкови грабежа и няколко взрива са също дело на групировката.

За момента пред съда е изправена единствено Беата Чепе, член на групировката. Съратниците й Уве Мундлос и Уве Бенхардт няма как да отговарят за деянията си, тъй като се самоубиха през ноември 2011 г. Още 4-има души ще бъдат съдени за оказване помощ на неонацистката банда.



















БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване