10/10/13 16:44
(http://www.hsnovini.com/)

Описаха в географска информационна система зелените площи на Хасково

Община Хасково се сдоби с географска информационна система, която разполага с пълни данни за озеленените площи на територията на областния град и тяхната собственост. Електронната система е изработена в рамките на проект “Интегрирани зелени градове”, изпълняван по ОП “Европейско териториално сътрудничество Гърция–България”.

Географската информационна система бе представена днес на семинар.  Представители на Служба по геодезия, картография и кадастър, фирми, работещи в областта на геодезията и кадастъра, експерти от общинската администрация се запознаха с информационната система за зелените площи на Хасково, след което  проведоха практически занятия. поддържа целия процес на пространствено планиране на озеленените площи за широко обществено ползване, като осигурява интегрирана база данни.

Антония Янева, лектор

В рамките на проекта за целите на ГИС са заснети 156 обекта в Хасково с територия от 1709.630 дка. На всеки обект е направен паспорт с подробна информация. Създадена е база данни, включваща – обект, идентификатор, идентификатор по кадастрална карта, обща площ, озеленени площи, категоризация на озеленената площ, собственост, акт за собственост, категория на поддържане. Цялата система е изградена, инсталирана,  конфигурирана, мигрирани са данни, създадени са бази данни, интегрирана е и е пусната в експлоатация.

Община Хасково изпълнява проект “Интегрирани зелени градове / InGreenCi” в партньорство с Община Солун, Техническата камара на Гърция – секция Централна Македония и Интербалканския институт по публична администрация в гр.Солун. Бюджетът на проекта е 106 460 евро, от които 85% от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национално съ-финансиране.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване