10/10/13 08:47
(http://www.klassa.bg/)

Пътник приземи самолет, пилотът починал

Пътник, който не знаел как се управлява самолет, успя да приземи успешно малък самолет на британско летище, след като на пилота му станало зле, предаде Асошиейтед прес. 

Пилотът, единият от двамата души на борда, е починал. Полицията обаче не съобщава дали това е станало след приземяването или още докато машината  е била във въздуха. 

Причината за смъртта също засега остава неоповестена. 

От самолета бил подаден сигнал за извънредна ситуация, малко преди той да се завърне на летището в Сандтофт, Североизточна Англия. 

От летището успели да инструктират пътника как да поеме управлението и да приземи самолета. 

Мъжът е успял да се справи след няколко опита за кацане. 

"Според мен се приземи добре. Беше спокоен и отговаряше на повикванията по радиото доста професионално. Не бих се страхувал да летя с него", казва пред Би Би Си Рой Мъри, един от инструкторите, които давали на неопитния летец напътствия от земята.

Тъй като при кацането машината подскочила няколко пъти и от предната част на фюзелажа изхвърчали искри, пътникът после се пошегувал, че това е било "контролирано разбиване". 

Разказал, че отначало му било трудно да стигне до спирачките и мислел, че няма да се справи, но все пак успял да спре самолета. 

БТА    

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване