10/11/13 16:50
(http://www.hsnovini.com/)

13 училища в региона излизат във ваканция за Курбан Байрам

Възпитаниците на 13 училища от региона излизат от понеделник в тридневна ваканция, с решение на Министерски съвет. Поводът да не се провеждат занятия е свещения за мюсюлманите празник Курбан байрам, информираха от регионалния инспекторат.

Училище „Св. Климент Охридски” в Стамболово е едно от 13-те училища в областта, които до сряда ще останат пусти.  В Хасково във ваканция излязоха учениците от “Г.С.Раковски” и “Н. Й. Вапцаров”.

За празника българските турци масово пътуват за България, а автобусните фирми са пуснали допълнителни превози. Освен възможността да празнуват със свои близки, имат и шанса да намалят разходите за празника, тъй като месото е по-евтино в сравнение с Турция.

От граничните пунктове предупредиха, че са засилили проверките специално на българско-турските гранични пунктове срещу случаите на внос на месо и месни продукти в куфари и сакове, което е забранено.

Как ще посрещнат празника в Стамболово, вижте  репортаж във видео новините на сайта.

Димитър Димитров
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване